Oldalak

2011. április 26., kedd

Első kempingezésünk


Borgáta kollázs Hát eljött ez a nap is kérem szépen. Kb. fél éve határoztuk el, hogy szakítunk az eddigi nyaralási szokásainkkal és átváltunk “nomád” életre.

A gondolatot tett követte és megvettük tavaly decemberben életünk első lakókocsiját.
Fogalmunk sem volt a kempingezésről (nem mintha most lenne hihi2 ), de most már legalább 1-2 dolgot azért láttunk róla. Sok-sok internetes fórumon érdeklődtünk, de nagyon kevés kivétellel azt vettük észre, hogy a tényleges információt valamilyen oknál fogva titkolják a kezdőktől. A részletekbe most nem mennék bele, de legyen elég annyi, hogy kb. 5-8 fős társaságra gondolok az index lakókocsis fórumán fórumán, akik az elején teljesen korrekten válaszolgattak a kérdéseimre, de mikor kezdtem mélyebben is érdeklődni a témában, valahogy kezdtek eldurvulni a dolgok.
Raktam fel pár képet a lakómról és az autómról de azt vettem észre, hogy csak fikázzák hol a lakót, hol a kocsimat. Aztán rövidre zártam a dolgot és hanyagoltam az ottani társaságot.
Elkezdtem “autodidakta” módon tanulmányozni a kempingezést, illetve azon belül a lakókocsis kirándulásokat.
Egy másik fórumon, nevezetesen a NetHírlap lakókocsis fórumán viszont elég jól összejöttem egy lakókocsissal. Ő korrektül válaszolt minden eleminek tűnő, de számomra nem egyértelmű kérdésre.
El is döntöttük, hogy első kempingezésünket velük együtt ejtjük meg.
Először arról volt szó, hogy Hegykőre megyünk az ottani kempingbe. Sociék már lementek pénteken és úgy volt hogy mi szombat délután megyünk utánuk. Kézenfekvő volt a dolog, mert ők még nem látták se Sopront, sem pedig Hegykőn nem voltak, nekünk meg teljesen mindegy volt, hogy hova megyünk. A lényeg az volt, hogy 100 km-s körzeten belül legyünk.
Aztán alakult egy kicsit a dolog. Soci próbált telefonálni nekem péntek este, de én ki voltam kapcsolva, ezért másnap reggel visszahívtam. Ekkor közölte velem, hogy mégiscsak jobb volna Borgáta, a részleteket majd elmeséli.
Hát mondom jól van. Nekünk közelebb is van, meg úgyis ide indultunk első nekifutásból.
A megbeszélt szombat délutáni indulást szerencsére sikerült előrébb hozni és el tudtunk indulni úgy délelőtt 11 körül.
Úgy beszéltük meg velük, hogy Sárvár után megállunk az út szélén és bevárjuk őket. Na ez úgy-ahogy össze is jött. Igaz nem az út mellett, hanem a Tesco-nál, de találkoztunk. Itt megejtettek (meg mi is) egy gyors bevásárlást, és folytattuk utunkat Borgáta felé. Nagyon nagy távolság volt. Legalább 10-15 km. :-D
Javasoltam is Socinak, hogy menjen előre és majd a kempingnél találkozunk. Várt is rám vagy 5 percet. :-DDD
A mi utunkról azért még annyit el kell mondani, hogy a Vép és a 86-s közti szakaszt kb. 40 km/h-s tempóban lehet megtenni, mert annyira pocsék az út. (kb. 5 km-ről van szó) Ezt csak azért írom le, mert az egy örökké valóság volt, mire kiértem a “főútra”. Olyan volt, mint amikor egy tanyáról közelít meg valaki egy földúton egy FŐ utat. Pedig elvileg város vagyunk vagy mi…
Na de nem szaporítom a szót, kanyarodjunk vissza a témához.
Megérkeztünk Borgátára, és bejelentkeztünk.
Socit megkértem, hogy menjen előre, mert én azt sem tudom mi fán terem a helyfoglalás.
Talált is egy jónak tűnő helyet a kerítéshez közel.




Ekkor még nem tudtam miért jó ez nekünk. Minderre akkor kezdtem rájönni, mikor tüzetesebben is szemügyre vettem a kempinget. Viszonylag közel voltak a vizes helyiségek és a strand bejárata, de szó sem volt arról, hogy nagy nyüzsgés lett volna emiatt körülöttünk. Szóval nagyon jó választás volt.
Segítettem Socinak felállítani az elősátrat. Ezt mondjuk inkább téblábolásnak nevezném, de mindenképp látni akartam, hogy kell felállítani egy komplett elősátrat, ezért ott kotnyeleskedtem körülötte majdnem végig. Utólag már elmondhatom, hogy nem is olyan bonyolult, de egyedül eljátszottam volna vele először biztos jó pár órát. :-)
Ezután felállítottuk az én előtetőmet is. Ettől is jobban féltem, mint kellett volna, mert kb. 10 perc alatt állt az egész. Itthon nézegettem, de nem jutottam vele dűlőre, mint ahogy sok indexes magát gyakorlottnak mondott kempingező sem tudott érdemben nyilatkozni a vasakat illetően, pedig nem nagy dologról volt szó. Igaz GPS?
A szintezéssel kapcsolatban annyit szeretnék tanácsolni a hozzám hasonló kezdő lakókocsis olvasómnak, hogy figyeljen rá oda. Hogy miért? Mert nekem első nap sikerült úgy beszintezni a lakókocsit, hogy tulajdonképpen fejjel lefelé feküdtünk. Nem is aludtam valami jól. Vidám_20080729_1050205695
A hűtőnk ebben az időben tökéletesen működött. 0 – + 2°-ra hűtött. Mindenestre én fel vagyok készülve, amiről egy későbbi postban olvashattok majd.
Amit feleslegesnek tartok ebbe kempingbe vinni, az a gázüzemű cuccok. 10 A-s csatlakozók vannak, ezért el nem tudom képzelni, hogy ne legyen elég a normális igényekre. (Most a klímát hagyjuk)
Amit viszont fontosnak tartok a későbbiek folyamán beszerezni: Vagy egy jó villanyrezsó, vagy egy indukciós főzőlap.
Ezen kívül egy TV. Sokan sokat vitáztak már erről, de azért az vesse rám az első követ, akinek nem esett volna jól este lefekvés előtt bekapcsolni legalább 5-10 percre.
Meg is tettem az első lépést. Nevezetesen beszereztem egy “lepke” antennát. Ez jól fog jönni a digitális átállás után is, csak egy digitális tunerrel rendelkező TV kell majd hozzá. Addig is jó lesz.
Na mindegy, felállítottuk és teljesen más kép alakult ki bennem a kempingezésről.

Magáról a fürdőről csak pozitívan tudok nyilatkozni.
A mellékhelyiségek tiszták, naponta többször vannak takarítva és minden igény kielégítenek.


 



Látszik, hogy próbálnak odafigyelni a kemping és a fürdő vendégeire és nem a lehúzásról szól a dolog.
Jelenleg 3 medence üzemel:
Az egyik 36-38°-os hőmérsékletű:
 
 
Ez nagyon jól jött a hűvösebb reggeleken, illetve mikor nem sütött a nap. :-)
A másik egy 26-28°-os medence. Ebben már lehetett úszkálni is, mert a vízmélysége ha jól emlékszem 120 cm:

Készítettem erről is több képet, de valahogy nem találom. :-D
A harmadik medence nem tudom hány fokos, mert ezt nem “kóstoltuk” meg. :-)
Ez inkább valami kis pancsolónak tűnik, de teljesen korrekt:



Na ennyit a medencékről. :-)
Este hulla fáradtan olyan kilenc körül lefeküdtünk, de nehezen tudtam elaludni a fentebb említett okokból. :-)
Másnap szokásunkhoz híven korán reggel ébredtünk. Előző nap valamiért nem kötöttem rá a palackot a lakókocsira. Meg is lett az eredménye. Mehettem ki kávéért az előtető alá. Na többet ilyen sem fog előfordulni. :-D
A szokásos reggeli ceremónia után megreggeliztünk, majd irány a forró vizes medence. Hát ez valami fantasztikus volt! Csak úgy gőzölgött a víz a medencék felett.


Egész délelőtt hol a vízben volt, hol kint.
11 óra körül aztán kezdtünk megéhezni, amit ezzel a pár falat finomsággal sikerült csillapítani:



(májjal, sajttal töltött filézett csirkecomb, amibe a biztonság kedvéért belegyúrtunk egy kis bacon-t is.) hihi2
Az ebéd után kicsit kifeküdtünk napozni, ahol sikerült elbólintani. Ennek az eredménye az lett, hogy mindketten leégtünk szépen, ahogy az elő van írva. :-)
Este raktunk egy kis tüzet, majd szalonnát és egyéb apróságokat sütöttünk.



Még szerencse, hogy indulás előtt gyorsan gyártottam 2 nyársat, amik mondhatom szépen vizsgáztak. :-)
Jól bekajáltunk, aztán mivel mindenki fáradt volt, egy kis beszélgetés után lefeküdtünk.
A másnap már eleve úgy indult, hogy már az indulásra készülődtem és ez rá is nyomta bélyegét az egész napomra. Valahogy nem tudtam jól érezni magamat, mert egész nap az járt a fejembe, hogy hamarosan indulunk.  Nem tudom miért van ez így, de minden nyaraláskor vagy kiránduláskor az utolsó nap már nem az igazi…
Összességében tökéletes 2 és 1/2 napot töltöttünk el Borgátán. Annak, aki csendre, nyugalomra, pihenésre vágyik maximálisan megfelel. 
Nem valami nagy forgalmú hely, de talán ez adja meg a varázsát és talán emiatt volt jópár Német és Cseh vendég is. Talán ők is a nyugalmat keresték, amit máshol nem találtak meg.
Lehet elfogult vagyok mert ez volt az első kempinges megmozdulásunk, de szerintem ez a hely kiváló.
Hát dióhéjban ennyit a Borgátai kempingről.
Nem tudom hova megyünk legközelebb, de ide egész biztosan visszatérünk…
Az ott készült képeket egyébként megtekinthetitek a Fotóalbumunkban is a Picasan.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kár,hogy nem szerepel a neve annak aki leszólta a suzukidat azon a fórumon!
(csak úgy érdekességképpen)

Gratulálok!

Pegi írta...

Nem akarok lesüllyedni az ő szintjére. Ezért nem teszem közzé a nevét. Ha olvassa, úgyis magára ismer. :-)

KVD írta...

Köszönjük a blogunkba írt jókívánságokat! A blog ötletét egyébként tőletek szereztük, mert régóta olvasgatjuk és bizony elirigyeltük :) Mi kezdők, tartsunk össze! Üdvözlünk benneteket: Mariann és Karesz

Pegi írta...

Igazán nincs mit. :-)

Ha bármiben a segítségetekre lehetünk (akár a blogotokkal kapcsolatban is), szólj és segítünk ha tudunk.
Az elérhetőségeimet megtalálod akár az indexen, akár a weblapunkon is.