Oldalak

2010. október 1., péntek

Műszaki vizsgás kálváriánk

Ma megjött a büntetésünk: 24.000.- Ft. :-(

Ez a kiadás most hiányzott mint léggömbárusnak a nyílzápor...

Aki esetleg nem ismerné a történetet:

Igazoltatták a Hugit (Hugivep a feleségem ha valaki esetleg nem tudja. :-D) a Marutival.
Közölte vele a rendőr, hogy le van járva a műszakija, ezért bevonja a forgalmit.
Itthon gondolkoztunk, és szerencsére megtaláltuk a műszaki vizsgáról szóló papírt, ami igazolja, hogy 2012 novemberéig van műszakija a kocsinak.
Másnap bementünk a rendőrségre, ahol közölték velünk, hogy már továbbították az okmányirodába és majd küldik a levelet.
Megjött a levél. Adtak egy időpontot, amire be is ment a Hugi. Ott derült ki, hogy a legutóbbi műszaki vizsga után be kellett volna menni az okmányirodába kicseréltetni, mert betelt. Ezt a Huginak nem mondta az autószerelő (legalábbis nem emlékszik rá), ezért nem is foglalkoztunk vele. Majd' 1 évig úgy közlekedtünk, hogy minden rendben van a kocsival.

Természetesen abból a szempontból jogosnak találom az eljárást, hogy a rendőr nem tudhatta hogy van műszakink.
De könyörgöm: A mai világban nem lehet abba a k..a központi nyilvántartóba felvinni az adatokat? Csak azt láthatják egy műszakin, hogy van pl. fólia az első ablakon? Mert ezt látják központilag, és meg is buktatják érte az autót. (Erről egyébként megint megvan a privát véleményem, de sajnos kevés vagyok mint Hitlerben a jóindulat.)
Ahogyan fel lehet vinni a körözött autók (sőt az összes autó) adatait, úgy nem lehet megoldani az on-line adatlekérést is?

Szóval ennyi volna a történet.

A jó tanácsom: Minden papírt tegyetek el és legalább 5 évig őrizzetek meg, minden az autóval kapcsolatos teendőt több helyre is feljegyezni, emlékeztetőket beállítani, stb.

0 megjegyzés: