Oldalak

2010. október 30., szombat

"Böff" saláta

 „Böff” Saláta:

Ezt a receptet a volt anyósóm diktálta le. (Egyébként Erdélyből származik a recept (is) )
Nekem nagyon bejön, remélem sokaknak ízleni fog...


Hozzávalók: 3-4 db sárgarépa, 2 db petrezselyem, 2 db krumpli, főtt hús(ami a levesből megmaradt. Házi készítésű tartármártás.,

Elkészítése: A levesben főtt sárgarépát, zöldséget, krumplit (ezt lehet külön is főzni) összeturmixoljuk, vagy lereszeljük. A főtt húst belecsipkedjük, vagy ha tudjuk, belereszeljükJ, és húslevest teszünk hozzá.
Elkészítjük a tartármártást: 2 tojás sárgája, mustár ízlés szerint, egy kevés olaj, bors, só v. ételízesítő ízlés szerint és kész majonéz. Összekeverjük.
Felét a tartármártásnak hozzáadjuk az alapanyagokhoz, majd a maradékot a tetejére kenjük és paradicsommal, és csemege uborkával díszítjük.

0 megjegyzés: