Oldalak

2011. március 13., vasárnap

Adatforgalom számláló


networx-prev Miután nálunk is felmerült az igény arra, hogy vigyük magunkkal a laptopot különböző helyszínekre, rá kellett jönnöm, hogy nincs mindenhol wifi.dühös

Mit tehet ilyenkor az ember? gondolkozom
Több megoldás is létezik.
Az első, hogy vásárol valamelyik szolgáltatónál egy mobilinternet modemet. Létezik ez feltöltő kártyásan és havidíjas konstrukcióban is.  Kinek melyik a szimpatikus, illetve a kézenfekvő.
Ez alapjában véve nem is rossz megoldás, de minek vegyek külön modemet, mikor itt lapul mellettem egy jó kis teló, amibe van modem is, ráadásul mindig velem van.
Elkezdtem számolgatni, és tulajdonképpen anyagilag ugyanoda lyukadok ki, mintha külön modemet vennék, csak ennél a megoldásnál nem kell minden hónapra előfizetnem (vagy feltöltő kártyás csomag esetén letudni a rendelkezésre állási idő alatt), hanem mikor megyek pl. nyaralni, bőven elég az adott időszakra előfizetnem egy nekem megfelelő csomagra.  yes 
Hogy melyik legyen ez a csomag? Nos ebben segít ez a kis program, melynek a neve:  NetWorx
Kis helyigényű, nem fogja a gépet, tud magyarul.
A kis méret ellenére elég sokrétű információval látja el a felhasználót.
Az adatforgalmat lehet szűrni napi, heti, havi bontásban. Be lehet állítani bizonyos adatforgalom (külön a le és külön a feltöltött mennyiségre) felett riasztást, különböző statisztikákat, kvótákat és még sok minden mást:
netwo02

netwo03
A programot innét tudjátok letölteni. Az oldalon van részletes angol ismertető is, de nem kell megijedni, mert mint írtam a program teljesen magyar nyelvű.
Ha esetleg nem menne a letöltés, akkor katt ide.
Magára a programra egyébként itt akadtam rá: free software downloads and news (Ingyen szoftver minden nap) Ezúton is köszönet a szerkesztőnek.

0 megjegyzés: